Asparagus – Asperge

Is het een vogel? Nee, het is een plant! Het lijkt of de Asparagus uit frisgroene veren bestaat. De duizenden verfijnde bladeren maken de plant gelijk sierlijk, zacht en stijlvol. Zij is lekker licht en luchtig. Je kunt de sierasperge niet eten, maar het is absoluut een smaakmaker in je interieur. Lekker vintage. Geniet smakelijk!


Kleuren en vormen

De sierasperge trekt niet heel extravert alle aandacht naar zich toe. Maar onzichtbaar is ze zeker niet. Ineens flirt ze subtiel met je vanuit de hoek van de kamer. Soms verwent ze je met witte bloemetjes. Pas wel een beetje op met de stam, hier zitten scherpe stekels aan.
Deze subtiele groenblijver wordt van oorsprong gezien als varen. Er is dan ook een duidelijke gelijkenis met de botanische veren. Lekker nonchalant. Het is een sterke kamerplant, waar je heel veel plezier van zult hebben.

 

Symboliek

De sierasperge heeft geen symboliek en is vooral goed in mooi zijn. Haar neefje uit de lelieachtigenfamilie werd wel voor van alles ingezet. Zo werd de asperge gebruikt als geneeskruid tegen hartproblemen, duizeligheid en bijensteken en als laxeermiddel. Ook werd hij gebruikt om de boel seksueel wat op te zwepen, vanwege het fallische uiterlijk.

 

 

Herkomst

De Zuid- en Midden-Afrikaanse en Aziatische prachtplant behoort tot de familie van de Liliaceae of lelieachtigen en telt zo'n 300 soorten.

bron: mooiwatplantendoen.nl

Verzorging Asparagus

Deze sterke plant is heel makkelijk te onderhouden.

Geef haar veel daglicht, maar zet haar niet direct in het zonnetje.

Geef deze dorstige dame veel water, maar zorg dat ze niet altijd natte voeten heeft.

Verwen haar van mei tot september wekelijks met wat extra kamerplantenvoeding.