Gerbera

Van sereen wit tot zuurstokroze, knaloranje en pimpelpaars, Gerbera is een feestje in een pot waar je hele huis beter van wordt.


Kleuren en vormen

Gerbera heeft de meest herkenbare bloem ter wereld, elk kind tekent 'm zo: stevige stengel, vrolijke blaadjes rond een lief hartje. Als woonplant komt daar ook nog stevig blad bij dat luchtzuiverende eigenschappen heeft en een interieur aan een goede luchtvochtigheidsgraad helpt. Dat maakt hem niet alleen mooi, maar ook nog functioneel. Gerbera is verkrijgbaar met bloemen in felle kleuren, pasteltinten en twee kleuren, en van mini tot een compleet perk in een pot. En de bloemen kunnen enkel of dubbel zijn, maar ook ronduit exotische vormen hebben. Met keuze in ruim 600 verschillende vormen, kleuren en maten is er altijd een Gerbera die bij jou, je stemming en je interieur past.

Herkomst

Gerbera hoort bij de composietenfamilie en bloeit in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië.  In het wild zijn er zo'n dertig soorten bekend, de woonplant is een hybride van twee Zuid-Afrikaanse gerbera's. De plant is ontdekt door de Leidse botanicus Gronovius die hem noemde naar zijn collega, de Duitse botanist en arts Traugott Gerber. Gerbera veroverde in 1887 Europa.

Symboliek

Gerbera staat voor onschuld en het geluk van een eenvoudig leven.

Verzorging Gerbera

Gerbera staat graag licht en kan zelfs volle zon hebben.

De plant verdampt veel vocht en gedijt het best op een iets vochtige potkluit.

Voor een lange rijke bloei eens per drie weken plantenvoeding geven.

Uitgebloeide bloemen voorzichtig met een draaiende beweging verwijderen vanuit het hart, zodat de hele steel loskomt.

Bij mooi weer kan Gerbera ook op het balkon of in de tuin staan, daarnaast zijn er enkele soorten die bestand zijn tegen lichte vorst.