Hebe – Struikveronica

Hebe, ook bekend als struikveronica, is nog niet zo bekend en dat is onterecht. De plant heeft namelijk aantrekkelijk blad, trossen bloemen en een gemakkelijke instelling. Een mooie plant om te ontdekken.

Het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs. In de winter en lente hebben sommige exemplaren zelfs een paars-rood blad. De plant heeft een losse, wilde uitstraling. En dat is nog niet alles: de Hebe bloeit ook nog in trossen witte, paarse of roze bloemen. De bloemen hebben lange meeldraden waar vlinders en bijen groot fan van zijn.

Herkomst

Hebe komt in het wild voor in Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Er bestaan ongeveer 90 soorten, wat Hebe het grootste plantengeslacht van Nieuw-Zeeland maakt.

Trivia

  • Hebe is in de Griekse mythologie de godin van de jeugd. Zij staat voor de bloei van de natuur en de lente en schenkt nectar aan de goden. Voor het eeuwige leven...
  • Hebe is een jongensnaam, afkomstig uit Friesland en Groningen.
  • Hebe’ s kunnen relatief goed tegen zoute lucht. Ze zijn daardoor ideale kandidaten voor tuinen en balkons aan de kust.

 

 

Verzorging Hebe

Jouw Hebe staat graag zonnig, houdt zelfs van volle zon.

Zet Hebe in luchtige, humusrijke grond.

Geef vooral niet te veel water, een beetje droogte op z’n tijd is juist heel goed.

De plant is aardig winterhard, maar als het echt koud wordt kun je Hebe beschermen, vooral als ze in potten staan. Pak ze dan in met fleece of bubbelplastic.