MEERgroothandel

MEERgroothandel is een groothandel en cash&carry in planten. Er is een ruime voorraad planten beschikbaar. Deze voorraad wordt dagelijks aangevuld met planten die de eigen inkopers zelf inkopen op de klok of direct bestellen bij kwekers. U kunt alle producten gemakkelijk in de online webshop bestellen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf de producten komen uitzoeken in de cash&carry in de Pyramide.

MEERgroothandel is gericht op de zakelijke markt. Het merendeel van het klantenbestand bestaat dan ook uit bloemisten, hoveniers, interieurbeplanters, tuincentra en andere groene wederverkopers uit binnen- en buitenland. Het aanbod wordt aangepast op hun behoeften. Naast het jaarrond assortiment, zijn er ook regelmatig mooie diverse seizoensproducten.

 

Geschiedenis van MEERgroothandel

MEERgroothandel is ontstaan vanuit de gedachtegang: ‘waarom moet een Nederlandse bloemist zoveel tijd besteden aan zijn of haar inkoop, terwijl bloemisten over de hele wereld daar veel minder tijd aan kwijt zijn?’ Mirjam van der Meer (eigenaresse) is van huis uit bloemist. Kort na het afronden van haar studie bloemist/arrangeur is zij op de veiling terecht gekomen. Hierbij heeft ze eerst op de klok ingekocht en daarna is ze nog een tijd actief inkoopster geweest voor diverse exporteurs. Toentertijd merkte zij al dat bloemisten, bijvoorbeeld in Frankrijk, vaak binnen 15 uur, hun op de veiling ingekochte handel al in de winkel hadden. Daarom vroeg zij zich samen met haar broer Jeroen van der Meer af, wat ze konden doen om ook de Nederlandse bloemist tijd te laten besparen. Hieruit is de onderneming MEERgroothandel ontstaan.

Het bedrijf brengt alle groothandelsproducten en cash&carry’s voor bloemisten online in één webshop. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om direct planten in te kopen in onze cash&carry. Online bestelde artikelen kunnen opgehaald worden op een gewenste tijd en datum. Ook biedt MEERgroothandel de mogelijkheid om binnen 12/48 uur uw bestelling op uw werkplek te bezorgen.

Cactus kwekerij van der Meer

meergroothandel

Naast het bedrijf MEERgroothandel, hebben Jeroen en Mirjam ook een eigen cactuskwekerij. Deze kwekerij is van oudsher van hun ouders Cor en Jank van der Meer geweest. In 2012 hebben Jeroen en Mirjam de kwekerij overgenomen. Mirjam is voor beide bedrijven verantwoordelijk voor de verkoop. Jeroen heeft de verantwoordelijkheid voor de cactusteelt en de logistiek.

In de cactuskwekerij worden de mooiste Euphorbia en Cereus cactussoorten gekweekt, variërend van 40cm tot 200cm. Op klantenverzoek kunnen er ook andere potmaten opgekweekt worden. Ook worden onze vaste klanten per e-mail op de hoogte gehouden van het cactusaanbod. Benieuwd naar het cactus assortiment? Klik dan op de groene knop: 'Cactus kwekerij van der Meer'.