Myrtillocactus – Blauwe kaars

De Myrtillocactus kan in de huiskamer, op de patio of in de drankkast. Deze prikkende vriend kun je makkelijk een tijdje negeren. Het cactuslichaam slaat vocht op voor de periodes waarin hij minder aandacht krijgt. Je begrijpt: een beetje liefde is meer dan welkom. Want alles wat je aandacht geeft, groeit.

Kleuren en vormen

Als je de perfecte situatie voor deze huisvriend creëert, groeit hij al snel uit tot een flinke jongen… tot wel 5 meter schoon aan de haak. Na groen-witte bloemen groeien er blauwe bessen aan deze cactus. Vandaar de bijnaam blueberry-cactus, wat in Mexico zelfs als snack gegeten wordt. Het groen van het lichaam van de cactus werkt hetzelfde als het groen van de bladeren van andere planten: hiermee kan de plant ademhalen. De Myrtillocactus komt uit de familie van de Cactaceae.

Symboliek

Er is geen symboliek of legende bekend van de Myrtillocactus. Maar je creëert er net zo makkelijk zelf een. Een groot symbool voor gezelligheid en kameraadschap. En dat hij prikt… Ach, dat kun je zien als prikkelen om weer eens wat leuks te doen met je maten. Zo, die zit!

Herkomst

Oorspronkelijk komt de Myrtillocactus uit Mexico en Guatemala.

Verzorging Myrtillocactus

Deze makkelijk te verzorgen plant wil niet te veel water. Laat eerst de grond uitdrogen voor je hem een nieuwe slok geeft.

In de zomer zet je hem lekker in de zon (binnen of buiten) en in de winter is zijn plek koeler en licht. Zo gaat hij goed uitgerust de volgende lente in en bloeit hij makkelijker.

Verwen hem in het voorjaar en de zomer maandelijks met speciale cactusvoeding.

Als de plant overgepot moet worden, gebruik je een vrij arme grondsoort speciaal voor cactussen.

Let altijd op dat kinderen of huisdieren zich geen pijn kunnen doen aan de plant.