Scindapsus – Goudrank

Scindapsus is van alle richtingen thuis. Hangen of klimmen, deze woonplant met uitgesproken bladeren maakt niet alleen je huis mooier, maar helpt meteen de lucht binnen te zuiveren. Niet voor niets labelen we Scindapsus als woonwonder!

Kleuren en vormen

Scindapsus (ook bekend onder de Latijnse naam Epipremnum Pinatum) heeft hartvormige satijnachtige bladeren met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. De bladeren zitten aan lange ranken die zowel kunnen klimmen als hangen, dat maakt de plant multi-inzetbaar. Scindapsus krijgt bonuspunten voor het zuiveren van de lucht in huis. Volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren schadelijke stoffen uit de lucht en werken die zonder moeite weg.

Herkomst

Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden. In tropische regenwouden is de plant een rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen. De Griekse naam Epipremnum komt van 'epi' dat 'op' betekent en 'premnon' , Grieks voor 'stengel': de plant groeit aan de stengels van bomen.

Symboliek

Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen. Koop dus zonder gêne deze plant voor iedereen die wel een financiële meevaller kan gebruiken. Vergeet jezelf niet!

Verzorging Scindapsus

Scindapsus staat graag licht, maar zonder tocht.

De potkluit mag een beetje vochtig zijn, voetbad liever voorkomen.

Eens in de maand wat plantenvoeding houdt de plant mooi en gezond.

Je doet Scindapsus een groot plezier door hem af en toe op de plantenspuit te trakteren.

Worden de bladslingers te lang, dan kun je ze gewoon afknippen.